Heerlijk recept bananenpannenkoeken

bananen pannenkoeken

Bananenpannenkoekjes

Bananenpannenkoekjes zijn lekker, gezond en heel erg gemakkelijk om te maken. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en je tovert binnen 20 minuutjes een lekker stapeltje pannenkoekjes op tafel.

Voor lunch of ontbijt

Bananenpannenkoeken zijn ideaal om te maken als ontbijt of lunch. Ze vullen goed en je kunt eindeloos variëren met de garnering. We geven je een basisrecept, zodat jij snel zelf aan de slag kunt.

Dit heb je nodig voor 12 kleine bananenpannenkoekjes

  • 2 bananen
  • 4 eieren
  • Eventueel wat kaneel of koekkruiden
  • Eventueel vers fruit en honing ter garnering

Zo bak je de bananenpannenkoekjes

Het maken van de bananenpannenkoekjes is heel gemakkelijk. De basis bestaat uit slechts twee ingrediënten: banaan en ei. Om de pannenkoekjes wat extra smaak te geven, kun je er wat kaneel of koekkruiden aan toevoegen, maar dit hoeft niet. Dit recept is ook uitstekend te gebruiken als je een paar erg rijpe bananen hebt liggen, die je normaal niet meer wilt opeten.

Prak de bananen

Om te beginnen prak je de bananen fijn. Dit kan met een vork, maar je kunt ook een staafmixer gebruiken. Daarna klop je de eieren en eventueel de kaneel/kruiden er doorheen. Als het een glad mengsel geworden is, kun je de pannenkoekjes gaan bakken.

Verhit boter

Verhit wat boter in een koekenpan. Je kunt nu kiezen om een grote pannenkoek te bakken of om meerdere kleine pannenkoekjes te maken. Schep het beslag in de pan en wacht totdat de bovenkant van de pannenkoek(en) begint te stollen. Je ziet dat er nu allemaal kleine belletjes aan de bovenkant komen. Draai de pannenkoek(en) nu voorzichtig om en bak ook de andere kant mooi bruin.

Serveer met vers fruit en honing

Als de pannenkoeken klaar zijn, kun je ze opdienen. Serveer ze met wat vers fruit en honing. Blauwe bessen en frambozen zijn erg lekker bij deze pannenkoeken. Ook met wat yoghurt of ijs ernaast zijn de pannenkoeken erg lekker. Of garneer ze met noten, zoals walnoten en pecannoten.

 

lunchrecept bananenpannenkoeken

Meest recente pannenkoek recepten