Ovenwanten

Met goede ovenwanten is het verbranden van je handen tijdens het koken verleden tijd. Met ovenwanten haal je makkelijk de ovenschaal uit de oven zonder je handen of polsen te verbranden. Ook met barbecueën kunnen ovenwanten handig zijn om je gerechten van de barbecue te halen.

1 resultaten gevonden
Ovenwant
Stapelkorting
Krumble Hittebestendige ovenwant – tot 500 graden 11,95 ✓ Op voorraad Voor 15:00 besteld, morgen in huis

Bescherm jehanden goed door de juiste ovenwanten te kopen

Sta jij graag in de keuken? Dan weet je hoe onmisbaar ovenwanten zijn. Met deze keukenhandschoenen bescherm je jouw handen en polsen tijdens het bereiden van hete gerechten. Die heerlijke ovenschotel of prachtige appeltaart uit de oven halen is met goede ovenwanten geen enkel probleem meer. Je hoeft niet bang te zijn dat je je handen brandt en haalt vol zelfvertrouwen de gerechten uit de oven. Dit scheelt je weer opruimen mocht je de schaal laten vallen. Zo geniet jij keer op keer van de lekkerste maaltijden.

Kies mooie ovenwanten

Ovenwanten zijn vooral bedoeld om je handen en polsen te beschermen tegen de hitte van de oven en ovenschaal. Ook bij het verplaatsen van hete pannen kunnen ovenhandschoenen van pas komen. Zo weet je zeker dat je geen last hebt van de hitte. Maar dat wanten allereerst functioneel moeten zijn, betekent niet dat ze niet ook mooi kunnen zijn. De wanten zijn verkrijgbaar in diverse designs en kleuren. Laat ze matchen met de inrichting van je keuken of met andere keukenaccessoires. Zo zijn de ovenwanten niet alleen erg praktisch, maar ook nog eens erg mooi.

Pannenlappen of ovenwanten?

Twijfel je of je beter pannenlappen of ovenhandschoen kunt kopen? Allebei deze keukenaccessoires beschermen je handen tegen hitte van pannen en ovenschalen. Het grootste verschil is dat je keukenhandschoenen om je handen heen doet, terwijl je pannenlappen vast moet houden. Hierdoor beschermen oven handschoenen je handen beter, maar zijn ze ook wat onhandiger in gebruik. Daarom zijn soms ovenwanten en soms pannenlappen handiger. Zorg daarom dat je van allebei een setje in de keuken hebt liggen, zodat je per situatie kunt kiezen wat het meest handig is.