Bakkwasten

Een bakkwast is altijd handig om in je keuken te hebben. Met de juiste kwast maak je namelijk de lekkerste gerechten. HomeCooking heeft verschillende bakkwasten in het assortiment. Vet je bakvorm ermee in of gebruik het om glazuur aan te brengen op je taart!

1 resultaten gevonden
zwarte siliconen bakkwast
Krumble Bakkwast – Siliconen – Zwart 7,95 ✓ Op voorraad Voor 15:00 besteld, morgen in huis

Een klein, maar erg praktisch keukenaccessoire

Een bakkwast lijkt slechts een klein keukenaccessoire, maar in de praktijk ga je zien dat je de kwast regelmatig gebruikt. Een kwast is handig voor het invetten van bakvormen en ovenschalen, maar kan ook gebruikt worden tijdens het bakken van koekjes en het klaarmaken van vlees. Kwasten zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten en elk klusje heeft een eigen ideale bakkwast. Let bij het kopen van een kwast dan ook op de gewenste toepassing, zodat je een kwast koopt die echt goed van pas komt in jouw keuken.

Waarvoor gebruik je een bakkwast?

Veel mensen gebruiken een kwast met name voor het invetten van bakvormen en ovenschalen. Het goed invetten van zo’n vorm zorgt ervoor dat gerechten niet aan de vorm blijven kleven. Maar ook als je vlees wil marineren komt een kwast van pas. Zo krijg je geen vieze handen en geef je het vlees toch een lekkere marinade. Of gebruik de bakkwast tijdens het bakken van koekjes. Het bestrijken van de koekjes met een beetje ei, zodat ze lekker bruin bakken, kan perfect met een kleine kwast. Het formaat en de vorm kwast die je kiest, hangt af waarvoor je de kwast wil gebruiken. Een platte siliconen bakkwast is voor de meeste klusjes wel geschikt, maar je kunt ook specifiek kiezen voor een smalle kwast of juist een brede kwast.

Combineer met ander keukengerei

Een kwast is dus absoluut een handig keukenaccessoire, maar er zijn nog veel meer producten die niet mogen ontbreken in je keuken. Wat dacht je van fijne ovenschalen, handige bakvormen en mooie pannenonderzetters? Maar ook keukenweegschalen en messenblokken zijn altijd praktisch om te hebben. Zorg voor een goed uitgeruste keuken, zodat je alles bij de hand hebt om de lekkerste gerechten klaar te maken! Een bakkwast kan hierin niet ontbreken.