Heerlijke vegan eiermuffins voor op jouw paasbrunch

egg muffins paasbrunch blog

Heerlijke vegan eiermuffins voor op jouw paasbrunch

Tijdens een paasbrunch mogen eiergerechten eigenlijk niet ontbreken. Als jij zelf veganistisch eet of als er een veganistische gast op jouw paasbrunch komt, zet dit jou voor een uitdaging. Gelukkig zijn er tegenwoordig erg veel veganistische alternatieven voor dierlijke producten. Zelfs eiergerechten zijn goed veganistisch te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke vegan eiermuffins. Ze zijn eenvoudig om te maken, zien er leuk uit en smaken erg goed. Een mooie toevoeging aan een veelzijdige paasbrunch.

Wat heb je nodig voor vegan eiermuffins?

Voor de veganistische eiermuffins heb je slechts drie basis ingrediënten nodig. De voorbereidingstijd duurt slechts 10 minuten en daarna hoeven de eiermuffins alleen nog maar een half uurtje in de oven. Veel gemakkelijker wordt het niet! Dit heb je nodig voor zo’n zes muffins:

  • Vegan eggmix
  • 50 gram vegan spekjes, eventueel wat kleiner gesneden
  • 50 gram vegan geraspte kaas
  • Eventueel extra kruiden naar smaak
  • Olie om in te bakken
  • Ingevette muffinvormpjes
egg-muffin-blog
egg muffins with spinach and bacon, ketogenic keto diet low carb, pastel and modern background top view

Zo maak je de vegan eiermuffins

De vegan eiermuffins maken is heel eenvoudig. Je begint met het voorverwarmen van de oven op 200°C. Daarna bereid je de eggmix volgens de verpakking. Afhankelijk van de gekozen mix kan de bereiding iets verschillen, maar vaak hoef je enkel plantaardige melk of water toe te voegen. Bak daarna de spekjes krokant in een klein beetje olie. Meng zowel de spekjes als de geraspte kaas door het eimengsel heen en verdeel het over de muffinvormpjes. Als je het lekker vindt kun je ook nog wat extra kruiden door het mengsel heen roeren met een spatel. Voor muffins met een italiaans tintje is een beetje oregano door de mix erg lekker. Ook kun je natuurlijk verse groenten naar eigen smaak toevoegen aan dit recept. Denk bijvoorbeeld aan verse spinazi en tomaatjes.
Zet de gevulde vormpjes 25 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in het midden van de muffin om te controleren of deze droog is van binnen. Afhankelijk van je oven kan de baktijd iets verschillen.

Genieten voor iedereen

Tijdens een paasbrunch is het fijn als er voor iedereen wat lekkers op tafel staat. Combineer deze vegan eiermuffins met andere lekkere hartige én zoete gerechten en geniet met z’n allen van een lekkere en gezellige paasbrunch!

Meest recente brunchrecepten