Dit heb je nodig voor 4 garnalencocktails
- 250 gram garnalen
- 2 blaadjes ijsbergsla
- 6 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels ketchup
- 125 milliliter slagroom
- Een snufje cayennepeper
- Een snufje zout
- 1 eetlepel whiskey
- 1 eetlepel citroensap
Zo zet je de garnalencocktails op tafel
Het maken van de garnalencocktails is zo gebeurd. De meeste tijd gaat zitten in het maken van de whiskeysaus. Hier beginnen we dan ook mee.
Klop slagroom
Pak een kom en klop hierin de slagroom met het zout en de cayennepeper totdat het bijna stijf is. Klop er dan voorzichtig de ketchup, de mayonaise en het citroensap door. Proef de saus en pas het naar smaak nog een beetje aan met een beetje extra zout, citroensap op peper.
Serveer
Neem nu 4 mooie coupe glazen om de garnalencocktails in te serveren. Snijd de blaadjes sla heel fijn en leg hiervan een bodempje in het glas. Verdeel hier de garnalen overheen en maak het af met de zelfgemaakte whiskeysaus.
Versieren
Om het geheel er nog feestelijker uit te laten zien kun je het glas versieren met een schijfje citroen of een ongepelde garnaal.
Variaties op deze klassieker
De garnalencocktail is een absolute klassieker, maar je kunt er ook zeker goed mee variëren. Wat fruit kan de garnalencocktail een verrassende twist geven. Stukjes mango, maar ook stukjes appel passen erg goed bij dit gerecht. En ook avocado en komkommer verrijken een garnalencocktail zeker.
Alcoholvrij
Wil je liever geen alcohol gebruiken in de saus van de garnalencocktail? Vervang de whiskeysaus dan door cocktailsaus. Je kunt hiervoor het recept van de whiskeysaus gebruiken, maar je laat de whiskey dan achterwege. Breng de saus eventueel wat extra op smaak met een snufje paprikapoeder.
Een vegetarische garnalencocktail
Krijg jij vegetarische gasten over de vloer en wil je toch graag een garnalencocktail serveren? Vervang de garnalen dan door de visvrije variant. Visvrije garnalen zijn verkrijgbaar van diverse merken. Je moet deze vega variant vaak wel eerst even bakken voor je ze kunt serveren. Je kunt er ook voor kiezen om geen visvervanger te gebruiken. Kook dan eieren en serveer deze in stukjes in de ‘garnalen’cocktail. Zo kunnen al jouw gasten genieten van dit heerlijke gerecht.