Heerlijke Caesar salade als lunch

ceasar salade lunch

Een echte klassieker

De heerlijke salade is perfect als bijgerecht, maar kan ook prima als lunchgerecht geserveerd worden. In een klassieke Caesar salade zit onder andere ansjovis, croutons, gekookt ei en Parmezaanse kaas, maar er zijn ook veel lekkere variaties op deze salade te maken. Met herkenbare ingrediënten, zoals knapperige romaine sla, zelfgemaakte croutons en natuurlijk een lekkere dressing, tover je zo een goede Caesar salade op tafel.

Deze ingrediënten heb je nodig voor de Caesar salade

De Caesar salade is al lange tijd een echte klassieker. In dit recept maken we verder gebruik van gerookte kip, parmezaanse kaas en gekookte eieren om er de lekkerste Caesar salade van te maken. Wat heb je nodig voor deze salade?

Voor de salade

  • 1 krop romaine sla
  • 75 gram parmezaanse kaas
  • 3 eieren
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • 200 gram gerookte kipfilet

Voor de croutons

  • 3 sneetjes (oud) witbrood
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel Italiaanse kruiden
  • Bakboter

Voor de dressing

  • Scheut olijfolie
  • 1 teentje gehakte knoflook
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 ansjovisfilet
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 1 eetlepel mosterd

Zo maak je de Caesar salade met croutons en dressing

We beginnen met het koken van de eitjes. Voor de Caesar salade hebben we hardgekookte eieren nodig. Kook de eieren daarom in 8 minuten hard.

Croutons maken

Terwijl de eieren koken, maak je de croutons. Snijd het brood in kleine stukjes op een snijplank. De korst kun je verwijderen, maar dit hoeft niet per se. Gooi de blokjes in een kom en meng ze met het knoflookpoeder en de Italiaanse kruiden. Besprenkel het geheel daarna met de olijfolie. Als je het lekker vindt, kun je ook nog een beetje parmezaanse kaas aan het mengsel toevoegen.

Verhit de boter

Verhit de koekenpan met een beetje boter en bak de croutons totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Laat de croutons daarna uitlekken op een stukje keukenpapier.

Eieren laten schrikken

Als de eieren klaar zijn, laat je ze goed schrikken onder de koude kraan. Laat ze daarna even afkoelen, terwijl je de dressing maakt.

Dressing maken voor de Caesar salade

Neem een flinke kom en doe hier alle ingrediënten voor de dressing in. Neem de staafmixer en pureer het geheel totdat je een gladde dressing hebt. Proef de dressing en breng het eventueel nog wat extra op smaak met wat peper en zout. Vind je de dressing niet scherp genoeg? Voeg dan nog een beetje mosterd toe. Of geef de dressing een frisse smaak door een klein beetje citroensap toe te voegen.

Maak de sla schoon

Maak de romaine sla schoon en leg de sla in een mooie slakom. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en voeg deze aan de sla toe. Snijd ook de gerookte kip in stukjes en doe dit ook in de kom. Pel de eieren, snijd deze in plakjes en leg bovenop de sla. Voeg ook de croutons toe en bestrooi het geheel met parmezaanse kaas.

Serveer de Caesar salade

Serveer de Caesar salade met de dressing er overheen of serveer de dressing apart, zodat iedereen deze naar eigen smaak kan toevoegen. Eet smakelijk!

Meest recente saladerecepten