Heerlijk Oreo cheesecake

Oreo cheesecake recept

Deze heerlijke Oreo cheesecake is een hit op elk feestje

Wil jij graag een lekkere taart serveren, maar heb je geen zin om urenlang in de keuken te staan? Dan is deze Oreo cheesecake een geweldig idee. Zelf ben je maar zo’n 20 minuten bezig en de koelkast doet de rest van het werk voor je. Simpel en heel erg lekker, wat wil je nog meer?!

Deze ingrediënten heb je nodig

  • 500 gram Oreo koekjes
  • 150 gram boter
  • 350 gram mascarpone
  • 400 gram roomkaas
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gram poedersuiker
  • 300 milliliter slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Wat chocolade naar keuze ter decoratie

Zo maak je deze no bake Oreo cheesecake

We beginnen met het voorbereiden van de bakvorm. We gebruiken een springvorm van 24 centimeter en bekleden de bodem met bakpapier. Zet de vorm daarna even aan de kant.

Verkruimel koekjes

Verkruimel nu 300 gram van de Oreo koekjes in de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Doe de koekjes dan in een afgesloten zip zakje en gebruik een deegroller om ze fijn te maken. Of doe de koekjes in een ijscrusher om ze te verkruimelen. Smelt nu de boter in een steelpannetje. Vermeng de boter en de koekkruimels goed met elkaar en stort het mengsel op de bodem van de springvorm. Verspreid de koekjes over de bodem en druk het geheel goed aan. Zet de springvorm in de koelkast, zodat de bodem kan opstijven.

Meng de mascarpone en roomkaas

Ondertussen gaan we de rest van de taart maken. Neem hiervoor een grote kom en doe de mascarpone en de roomkaas hierin. Meng dit met een lepel of spatel goed door elkaar, zodat het een glad mengsel wordt. Voeg dan de poedersuiker toe. Schep dit er voorzichtig doorheen.

Slagroom kloppen

Neem nu een andere kom en doe hier de slagroom, de klopfix en de vanillesuiker in. Klop de slagroom nu met een garde of een mixer stevig. Zorg ervoor dat de slagroom goed stijf wordt, zodat je taart straks ook mooi stevig wordt. Schep dan de stijve slagroom door het andere mengsel heen. Pas op dat je niet te lang roert, want dan wordt het mengsel te slap.

Verkruimel de koekjes

Pak 150 gram Oreo’s en verkruimel deze net zoals je voor de bodem hebt gedaan. Meng dit door het roomkaas/slagroom mengsel heen. Stort dit mengsel nu op de bodem van de taart en zet het terug in de koelkast. Laat de taart nu zo’n 4 uur opstijven in de koelkast. Langer mag ook zeker.

Serveer de taart

Haal de taart voor het serveren uit de koelkast en de springvorm. Decoreer de bovenkant van de taart met de overgebleven Oreo’s en eventueel met in stukjes gebroken chocolade. Geniet ervan!

Meest recente taartrecepten