Glutenvrije lunch wrap met tonijnsalade

glutenvrije wraps met tonijnsalade

Een lekkere glutenvrije lunch wrap met tonijnsalade

Als je glutenvrij moet eten, zijn wraps misschien niet het eerste gerecht waar je aan denkt. De wraps uit de supermarkt bevatten namelijk meestal tarwe zijn dus helaas niet geschikt als glutenvrije lunch. Gelukkig zijn er ook glutenvrije wraps verkrijgbaar én kun je zelf heel eenvoudig glutenvrije wraps maken.

Vulling naar keuze

Deze wraps kun vullen met een vulling naar keuze, zodat je ook glutenvrij kunt genieten van lekkere lunch wraps. We vertellen je hier hoe je zelf glutenvrije wraps maakt en geven je het recept van een heerlijke tonijnsalade als vulling.

Deze ingrediënten heb je nodig voor de glutenvrije wraps met tonijnsalade

Voor de wraps en de tonijnvulling heb je de volgende ingrediënten nodig.

Voor de wraps

    • 200 gram glutenvrij meel (bijvoorbeeld boekweitmeel)
    • 300 milliliter water
    • 1 ei
    • Snufje zout
    • Wat kruiden naar smaak (bijvoorbeeld oregano, tijm en knoflook)
    • Olie om in te bakken

Voor de tonijnvulling

      • Blikje tonijn in water
      • Glutenvrije mayonaise
      • Een gesnipperde rode ui (naar smaak)
      • Zoetzure augurk
      • Zout en peper

Om het af te maken

      • Groene pesto
      • Cherry tomaatjes
      • Rucola

Zo maak je de glutenvrije wraps klaar

We beginnen met het maken van de glutenvrije wraps. Meng hiervoor het glutenvrije meel met het snufje zout en de kruiden. Voeg vervolgens het water en het ei toe en mix dit goed door elkaar. Dit kan prima met een spatel, maar je kunt ook een mixer gebruiken.

Verhit een koekenpan met olie op het vuur en laat het goed heet worden. Gebruik een pan met een goede anti-aanbaklaag. Anders gaan de wraps aan de pan plakken. Zet het vuur wat lager en doe een laagje beslag in de pan. Laat de wrap rustig bakken, totdat de onderkant mooi knapperig geworden is. Draai de wrap dan om en herhaal het proces voor de andere kant.

Bak zo al het beslag, totdat je een stapeltje wraps hebt. De wraps zijn warm het lekkerste. Je kunt ze voor je ze vult dan ook nog snel even opwarmen in de pan of in de magnetron.

De tonijnsalade maak je zo

Nu gaan we de tonijn vulling maken. Snipper hiervoor de rode ui en snijd de augurk in kleine stukjes op een snijplank. Afhankelijk van wat jij lekker vindt, voeg je meer of minder ui en augurk toe. Laat vervolgens de tonijn uitlekken en meng de ui en augurk door de tonijn heen. Voeg ook de mayonaise toe en breng het geheel op smaak met een beetje zout en peper.

De glutenvrije wraps vullen met tonijnsalade

Warm de glutenvrije wraps nog even op, zodat ze straks eenvoudig op te rollen zijn. Besmeer ze daarna met pesto en leg wat rucola in het midden van de wrap neer. Vul de wrap vervolgens met de tonijnsalade. Leg de vulling in het midden van de wrap, zodat je de wrap nog gemakkelijk kunt sluiten. Leg ook wat halve cherry tomaatjes op de vulling neer.

Vouw de onderkant van de wrap een stukje over de vulling heen. Sluit de wrap vervolgens door de linkerkant over de vulling te leggen en daarna de rechterkant hierover heen te vouwen. Eet smakelijk!

Meest recente wrap recepten