Saladerecepten

Saladerecepten

Zelf de lekkerste salades maken

Een salade als lunch is altijd een goed idee! Je kunt er eindeloos mee variëren en het is ook nog eens erg gezond.

Meest recente saladerecepten

ceasar salade lunch
Saladerecepten

Heerlijke Caesar salade als lunch

Salade als lunch

Als het gaat om salades heb je altijd genoeg keuze! Ga je voor een skinny salade, een pastasalade of bijvoorbeeld een poké bowl? De basis van een lunchsalade is meestal sla. Hieraan kun je alles toevoegen waar je op dat moment ook maar zin in hebt. Denk bijvoorbeeld aan rauwkost, gegrilde groenten, kaas, noten, zaden, ei, avocado, vis, vlees of kip. Maak een salade af met lekkere, mooie toppings en zo is het ook meteen een plaatje voor het oog!

Een skinnysalade

Het woord zegt het al. Eet jij graag een lichte salade om in shape te blijven of volg je een dieet?
Deze bevatten weinig calorieën en zitten toch vol met vitaminen. Daarnaast vullen bladgroenten goed, waardoor je enige tijd verzadigd blijft. Varieer met verschillende bladsoorten zoals babysla, rucola en spinazie.
Verder bevat een salade ook veel eiwitten en onverzadigde vetten (goede vetten). Hierdoor krijg je toch genoeg voedingsstoffen binnen. Denk bijvoorbeeld aan: zalm, gerookte kip, avocado, noten, cottage cheese, feta en kikkererwten.

skinny salad

Pastasalades

Is het warm weer buiten? Ook dan is een salade als lunch altijd lekker! Neem bijvoorbeeld een zelfgemaakte pastasalade. De basis bestaat altijd uit pasta met rauwkost en sla of rucola. Door deze basis ben je lang verzadigd. Dus heb je voor een langere tijd energie nodig? Eet dan eens een pastasalade als lunch. Ook hierbij kun je eindeloos variëren met extra ingrediënten. Een pastasalade of Caesar salade is ook ideaal als bijgerecht voor bij een bbq.

pokebowl lunch

Poké bowl

Een salade bestaat niet áltijd uit sla. Denk bijvoorbeeld aan een poké bowl. Deze trend zal je vast niet zijn ontgaan. Je ziet het vaak voorbij komen op social media omdat het een prachtig gerecht is om te zien én het is ook nog eens super lekker. Een poké bowl is een traditioneel Hawaïaans gerecht waarbij rijst in een kommetje geserveerd wordt met verse groenten, vlees of (rauwe) vis, een dressing en wat toppings zoals zeewier en sesamzaad. De ingrediënten worden allemaal in kleine plakjes of blokjes gesneden en je eet de bowl vaak lauwwarm.
Een poké bowl is ook erg gezond. Een standaard portie poke bevat ongeveer 25 gram eiwit en vitamines: B-12, C en D, magnesium, kalium, folaat (B9), ijzer, mangaan, zink en niacine (B3).

Liever een ander lunchgerecht?