Ontbijt

ontbijtrecepten

Start je dag goed!

Met het juiste ontbijt begin je je dag vol kracht en energie. Lekker vrij in het weekend? Neem een ontbijt op bed.

Meest recente ontbijtrecepten

granola ontbijt recepten blog
Homemade granola with coconut, raisins and almonds for breakfast in a jar and a bowl with milk overhead
Ontbijt

Zelf heerlijke granola maken

Begin je dag goed met een gezond ontbijt

Of je nu thuis werkt of naar kantoor gaat, je dag beginnen met een gezond en lekker ontbijt kan de sleutel zijn tot een energieke, productieve dag. Ontbijten geeft je lichaam en geest de voeding die ze nodig hebben om de hele dag energiek te blijven en geeft je de brandstof die je nodig hebt om alle taken die op je pad komen aan te pakken. Maar wat voor ontbijt moet je kiezen?

Volle granen

Volkoren granen als havermout, quinoa, gerst, farro of zelfs bruine rijst, bestaan uit volle granen. Dit geeft je ‘s ochtends de energie die je nodig hebt om de dag goed te starten! Kies daarom een recept als havermout met bosbessen of broodjes van volkoren granen belegd met kaas. Dit geeft een langer verzadigd gevoel, waardoor je minder snel honger hebt! Ook kun je zelf heerlijke granola maken!

Fruit en groenten

Voeg ook fruit en/of groenten toe aan je ontbijtrecept. Zo krijg je ook de vitaminen binnen om de dag te starten. Zo kun je je havermout verrijken met fruit. Doe er wat kaneel en pindakaas bij en je begint de dag krachtig! Liever een ontbijt wat minder zwaar op de maag ligt? Maak dan een fruitsmoothie gemixt met wat kwart. Zo heb je ook meteen je eiwitten binnen.

Eiwitten

Eiwit is essentieel in elk gezond dieet en zou ook in je ochtendmaaltijd moeten zitten. Eiwit houdt ons langer vol dan ander voedsel, dus een uitgebalanceerde maaltijd met eiwit kan helpen onze bloedsuikerspiegel te reguleren en voorkomt dat we later een hongergevoel krijgen. Een goede manier om wat eiwitten in je ontbijt te krijgen is door eieren of tofu scramble toe te voegen aan je ontbijt. Je kunt ook Griekse yoghurt of noten toevoegen voor een boost van gezonde vetten en eiwitten.