Lasagne recepten

Lasagne recepten

Lasagne recepten

Heerlijke lasagne recepten vind je bij HomeCooking. Traditionele lasagne met becamelsaus of een vegan lasagne. HomeCooking heeft een uitgebreid aanbod aan lasagne gerechten.

Meest recente lasagne recepten

hoofdgerecht lasagne
Lasagne recepten

Tover een lekkere lasagne op tafel met dit recept

Wat is lasagne?

Lasagne is een van oorsprong Italiaanse ovenschotel waarin laagjes pastabladen afgewisseld worden met een saus van groenten, tomatensaus en gehakt. Uiteraard kun je gehakt achterwege laten of een vegetarische variant daarvoor gebruiken. De topping van de lasagne bestaat vaak uit kaas. Hoewel lasagne een typisch Italiaans gerecht is, komt de benaming van het Griekse woord lasanon, wat platte deegkoek betekent.

Lasagne recepten

Het fijne aan lasagne is dat je het naar eigen smaak kan maken. Je kunt eindeloos variëren bij het maken van een lasagne. Wil je een echte Italiaanse lasagne maken? Dan zijn er oneindig veel recepten! Iedere streek in Italië heeft zijn eigen soort lasagnes. Zo heb je bijvoorbeeld lasagne Bolognese of een lasagne met zalm en spinazie.

Vegetarische lasagne

Hoewel het traditionele recept van lasagne uit gehakt bestaat kun je ook prima vegetarische lasagnes maken. Denk bijvoorbeeld aan een lasagne met extra veel groenten in plaats van vlees. Je kunt zelfs de lasagnebladen vervangen door gegrilde plakjes courgette of aubergine. Zo heb je een lasagne boordevol groentes en is de lasagne ook meteen laag in koolhydraten omdat het geen pastabladen bevat. Bouw de lasagne op met een traditionele lasagnesausrecept of met roomsaus en kaas.

Opbouw lasagne

Welk recept je ook kiest, de lekkerste lasagne bouw je op door te beginnen met een laag saus en te eindigen met een laag saus. Ga je voor een lekkere traditionele lasagne? Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens wat saus, lasagnebladen, saus, bechamelsaus en kaas. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag bechamelsaus en kaas. Bechamelsaus zorgt ervoor dat een lasagne nog meer smaak krijgt en zorgt voor het romige accent.
De lekkerste bechamelsaus maak je zelf met maar liefst 3 basis ingrediënten. Namelijk: boter, bloem en volle melk. Voeg naar smaak peper, zout en verse kruiden toe zoals peterselie en nootmuskaat.
Bestrooi de laatste laag bechamelsaus met geraspte kaas voordat het gerecht de oven in gaat. Gegarandeerd succes!

lasagne opbouw afbeelding blog

Liever een ander hoofdgerecht?