Brunch

brunch recepten

Wat is nou eigenlijk een brunch?

Een brunch is een samentrekking van 'breakfast' en 'lunch'. Oftewel een gezellig moment voor een verlaat ontbijt of een vroege lunch. Dat klinkt natuurlijk al heerlijk! Maar wat zet je op tafel voor een brunch? Op deze pagina vind je de lekkerste recepten en tips.

Meest recente brunch recepten

egg muffins paasbrunch blog
Brunch

Heerlijke vegan eiermuffins voor op jouw paasbrunch

De lekkerste brunch gerechten

Ontbijt en lunch in één. Als dat geen feestje is! Vaak wordt dit gedaan met een speciale gelegenheid zoals Kerst, Moederdag of Pasen. Zo kun je met Pasen heerlijke vegan eiermuffins maken. Of gewoon om je normale zondag net even wat specialer te maken. En het mooie eraan is dat je eindeloos kunt variëren in deze brunch recepten.

Tafel dekken

Het is altijd een goed idee om familie of vrienden bij je thuis uit te nodigen om gezellig samen te brunchen. Maar wat zet je zoal op tafel bij een brunch? Het begint natuurlijk bij het aankleden van de eettafel. Kijk ten eerste naar het seizoen. Tijdens de kerstdagen is het natuurlijk leuk om extra uit te pakken met glitters en kerstornamenten. Met Pasen is het juist weer leuk om het voorjaar in huis te halen door middel van bijvoorbeeld tulpen en paasdecoratie. Mooi servies met bijbehorend bestek en placemats op tafel zorgen al meteen voor een mooi plaatje. Een thee en/of koffiesetje kleden het gezellig aan en bloemen doen het natuurlijk ook altijd goed! Zorg er wel voor dat er nog genoeg ruimte overblijft om de tafel vol te zetten met heerlijke brunchgerechten. Tijdens een brunch staat de tafel nooit te vol!

Welke gerechten zet je op tafel bij een brunch

Aangezien een brunch een combinatie is tussen ontbijt en lunch is de ideale tijd om hier van te genieten tussen 10.30 en 14.00 uur. Rond deze tijd kun je natuurlijk van alles serveren. Van bijvoorbeeld belegde broodjes, croissantjes en gekookte eitjes tot soepen, hartige lekkernijen of zoete broodjes en scones.

Bijpassende drankjes

Bij deze heerlijke gerechten is het natuurlijk ook lekker om bijpassende drankjes te serveren. Ook hierin kun je eindeloos variëren. Een koffie, cappuccino, thee of latte macchiato doet het natuurlijk altijd goed. Maar een glas bubbels mag eigenlijk ook niet ontbreken tijdens een brunch. Een Mimosa is een typische brunchcocktail bestaande uit mousserende wijn (champagne) en citrussap (jus d’orange). Maar vind je het misschien nog iets te vroeg voor alcohol? Denk dan eens aan een lekkere smoothie, dan ben je nog gezond bezig ook.